Červené víno suché, z vinařské oblasti Montsant, z odrůd Cariñena a Garnacha z hlav vinné révy až 80 let starých.
Selekce hroznů probíhá na vinici, macerace za chladu a fermentace v tancích z nerezavějící oceli a v dubových sudech. Zraje 12 měsíců ve francouzských dubových sudech.
Má intenzivní třešňově červenou barvu s fialovými odlesky, aroma černého a červeného zralého ovoce, černého rybízu, malin, švestek, zakouřenosti, koření a minerálů, s lehkým dotekem skořice a vanilky.
V chuti je výrazné, koncentrované, jemné, vyvážené a plné, s výraznou tříslovinou a příjemnou kyselinkou.
Peñin 94 b.
Wine Spectator 93 b.
Barva vína: červené víno
Cukernatost: suché
Země: Španělsko
Region: Katalánsko
Vinařská oblast:Montsant
Vinařství:Acústic Celler
Odrůda:Cariñena, Garnacha
Ročník: 2016
Teplota servírování:15-17 °C
Objem: 0,75 l
Obsah alkoholu: 15%
Počet lahví v kartonu: 6
Gastronomie: vyzrálé sýry, jehněčí, zvěřina, pečené maso
Červené víno suché, s nejvyšší klasifikací Vinos de Pago, z vinařské oblasti Pago Calzadilla v provincii Cuenca, z odrůdy Syrah z parcel na úpatí pohoří Cerro La Pájara.
Fermentace probíhá v malých tancích z nerezavějící oceli. Malolaktická fermentace probíhá v dubových sudech o obsahu 300 a 500 l. Zraje 12 měíců ve francouzských dubových sudech o obsahu 300 a 500 L.
Má rubínově červenou barvu s fialovým odstínem, intenzivní aroma černého lesního ovoce, květin, koření, připomínající kari, bobkový list, bílý a černý pepř.
V chuti je svěží, ovocité, kořenité a sametové s dlouhým závěrem.
Červené víno suché, z vinařské oblasti Campo de Borja, z odrůdy Garnacha, z hlav vinné révy 40-50 let starých s nízkým výnosem.
Fermentace probíhá při kontrolované teplotě 28 °C v tancích z nerezavějící oceli, macerace dva týdny v kontaktu se slupkami. Víno zraje 10 měsíců ve francouzských dubových sudech.
Má intenzivní třešňově červenou barvu s rubínovým nádechem, výrazné a elegantní aroma zralého ovoce, koření a vanilky.
V chuti je harmonické, měkké, sametové, vyvážené se sladkou tříslovinou.
Peñin 91 b.
Barva vína: červené víno
Cukernatost: suché
Země: Španělsko
Region: Aragonie
Vinařská oblast:Campo de Borja
Vinařství:Bodegas Aragonesas
Odrůda:Garnacha
Ročník: 2016
Teplota servírování: 16 -18 °C
Objem: 0,75 l
Obsah alkoholu: 14%
Počet lahví v kartonu: 6
Gastronomie: vyzrálé sýry, pokrmy z rýže, tmavé pečené maso, drůbež
Červené víno suché, z vinařská oblasti Castilla, z odrůdy Tempranillo.
Zraje 3 měsíce ve francouzských a amerických barikových sudech. Barva je rubínově červená, aroma černého ovoce a lékořice, na patře plné s příjemnou tříslovinou. Vhodné k těstovinách, bílému i tmavému masu, kořenitým úpravám pokrmů z ryb a sýrům. Podává se při teplotě 16 °C.
Červené víno suché, z vinařské oblasti Penedés, z odrůdy Syrah z vinic Santa Creu de Creixa.
Macerace při teplotě 12 °C po dubu 48 hodin, fermentace probíhá při kontrolované teplotě 28 °C po dobu 17 dní. Zraje 12 měsíců ve francouzských dubových sudech.
Má tmavě třešňově červenou barvu s fialovými odlesky, výrazné a elegantní aroma koření, černého ovoce, švestek a třešní s delikátním podtónem dřeva.
V chuti je elegantní a masité, ovocité, s vyzrálou tříslovinou a tóny cedru a zakouřenosti.
Červené víno suché, z vinařské oblasti Ribera del Duero, z odrůdy Tinto Fino.
Fermentace probíhá při tepolotě 23 – 28 °C po dobu 9 dní, macerace dalších 10 dní. Zraje 15 měsíců ve dvou různých typech dubových sudů a 12 měsíců v lahvi.
Má jasnou tmavě červenou barvu s fialovým nádechem, aroma je ovocité s tóny koření, kmínu, hřebíčku a muškátového oříšku.
V chuti je masité, svěží, velmi dobře strukturované, s dlouhým závěrem. Jedná se o víno vyšší kvality než klasická Crianza.