Bílé víno suché, z vinařské oblasti Ribeiro, z odrůd Treixadura, Godello, Albariño z hroznů z nejvyšších poloh vinice Finca Misenhora, pěstovaných na terasovitých pozemcích. Jedná se o jednu z nejlepších vinic v údolí řeky Avia.
Po sklizni probíhá první selekce hroznů ve vinici, po transportu do vinařství jsou hrozny umístěny do chladící místnosti na dobu 12-ti hodin při teplotě 7 °C. Pak jsou hrozny znovu selektovány a poté lisovány. Mošt fermentuje při kontrolované teplotě 16 °C v tancích z nerezavějící oceli po dobu 20-ti dní, následně je víno stabilizováno po dobu 10-ti měsíců. Z toho 6 měsíců je v kontaktu s kvasinkami. Na trh se uvádí 8-11 měsíců po nalahvování.
Má světle žlutou barvu, aroma broskví, bílých květin a minerálů. V chuti je intenzivní, komplexní, měkké, suché a široké.
Peñin 96 b.
Barva vína: bílé víno
Cukernatost: suché
Země: Španělsko
Region: Galicie
Vinařská oblast: Ribeiro
Vinařství: Bodegas Casal de Armán
Odrůda: Treixadura, Godello, Albariño
Ročník: 2018
Teplota servírování: 8-10 °C
Objem: 0,75 l
Obsah alkoholu: 13,5%
Počet lahví v kartonu: 6
Gastronomie:nejlepší ryby, plody moře a vyzrálé sýry
Bílé víno suché, z vinařské oblasti Ribeiro, z odrůd Treixadura, Godello, Albariño z vinic v údolí řeky Avia.
Po sklizní probíhá první selekce ve vinici, po transportu do vinařství jsou hrozny umístěny do chladící místnosti na dobu 12-ti hodin při teplotě 7 °C. Pak jsou hrozny znovu selektovány a poté lisovány. Mošt fermentuje při kontrolované teplotě v tancích z nerezavějící oceli, kde je víno stabilizováno po dobu 9-ti měsíců.
Má světle žlutou barvu, svěží aroma s tóny ovoce a květin. V chuti je svěží s tóny citrusového ovoce, je dobře pitelné a s dlouho trvajících dochutí.
Peñin 93 b.
Zlatá medaile – Best of Spain Wine Challenge
Barva vína: bílé víno
Cukernatost: suché
Země: Španělsko
Region: Galicie
Vinařská oblast: Ribeiro
Vinařství: Bodegas Casal de Armán
Odrůda: Treixadura, Godello, Albariño
Ročník: 2020
Teplota servírování: 8-10 °C
Objem: 0,75 l
Obsah alkoholu: 13%
Počet lahví v kartonu: 6
Gastronomie:pečenéryby, treska, grilované ryby a grilované plody moře
Bílé víno víno suché, z vinařské oblasti Ribeiro, z odrůdy Treixadura z vinic v údolí řeky Miño. Slizeň a selekce hroznů probíhá ručně ve vinici, druhá selekce pak ve vinařství a následuje krátká macerace po dobu 2,5 hodiny. Fermentace probíhá v tancích z nerezavějící oceli po dobu 4 měsíců v kontaktu s kvasinkami, následněvíno odpočívá další 2 měsíce v lahvi.
Má atraktivní světle žlutou barvu se zelenými odlesky, intenzivní aroma liči, bílé třešně, citrusového ovoce, akácie, květu pomeranče, gardénie, koření a aromatických bylin.
V chuti je svěží, elegantní, výrazné a plné, intenzivní s příjemnou kyselinkou, s tóny mandarinek a květin.
Peñin 88 b.
Barva vína: bílé víno
Cukernatost: suché
Země: Španělsko
Region: Galicie
Vinařská oblast: Ribeiro
Vinařství: Bodega Pazo Casanova
Odrůda: Treixadura
Ročník: 2022
Teplota servírování: 8-10 °C
Objem: 0,75 l
Obsah alkoholu: 13%
Počet lahví v kartonu: 12
Gastronomie: rybí carpaccio, plody moře, tuňák, losos, treska, grilované modré ryby, pokrmy z rýže a grilovaná zelenina
Bílé víno suché, z vinařské oblasti Ribeiro, z odrůdy Treixadura z vybraných hroznů z vinic až 30 let starých.
Lehká macerace probíhá v chladu ještě před lisováním. Fermentace pak při nízké teplotě, stabilizace v tancích z nerezavějící oceli po dobu několika měsíců než se nalahvuje.
Má světle žlutou barvu, aroma ananasu a kaki. V chuti je svěží a strukturované, příjemné s tóny tropického a citrusového ovoce.
Bílé víno suché, z vinařské oblasti Ribeiro, z odrůd Treixadura, Godello, Albariño a Loureira z parcely Finca A Viñoa situované směrem k řece Avia.
Po sklizní probíhá první selekce hroznů ve vinici, po transportu do vinařství jsou hrozny umístěny do chladící místnosti s teplotou5 °C. Macerace probíhá po dobu 2,5 hodiny, pak jsou hrozny lisovány při nízké teplotě. Fermentace probíhá při kontrolované teplotě v tancích z nerezavějící oceli, víno je 7 měsíců v kontaktu s kvasinkami.
Má světle žlutou barvu se zeleným odstínem, intenzivní aroma jablek, hrušek, blum, broskví, liči, květin, čerstvě posekané trávy a minerálů. V chuti je krémové s tóny citrusového a peckovitého ovoce s nádechem fenyklu a minerálních tónů a slanosti.
Decanter 95 b.
Parker 90 b.
Peñin 93 b.
Gourmets 93 b.
Concours Mondial Bruxelles – Zlatá medaile
International Wine Challenge – Zlatá medaile
Barva vína: bílé víno
Cukernatost: suché
Země: Španělsko
Region: Galicie
Vinařská oblast: Ribeiro
Vinařství:Finca Viñoa
Odrůda: Treixadura, Godello, Albariño, Loureira
Ročník: 2022
Teplota servírování: 8-10 °C
Objem: 0,75 l
Obsah alkoholu:13,5%
Počet lahví v kartonu: 6
Gastronomie:plody moře, ústřice, mušle, ryby, drůbež, zvěřina