Červené víno suché, z vinařské oblasti Montsant, z odrůd Cariñena a Garnacha z hlav vinné révy až 70 let starých.
Selekce hroznů probíhá na vinici, macerace za chladu a fermentace v tancích z nerezavějící oceli a v dubových sudech. Zraje 10 měsíců ve francouzských dubových sudech.
Má tmavě třešňově červenou barvu s fialovými odlesky, intenzivní aroma zakouřenosti, koření, tabáku a černých třešní, s tóny minerálů.
V chuti je tělnaté, ovocité, s měkkou tříslovinou, příjemnou kyselinku a mineralitou,s dlouhotrvajícím závěrem.
Peñin 93 b.
Barva vína: červené víno
Cukernatost: suché
Země: Španělsko
Region: Katalánsko
Vinařská oblast:Montsant
Vinařství:Acústic Celler
Odrůda:Cariñena, Garnacha
Ročník: 2018
Teplota servírování:15-17 °C
Objem: 0,75 l
Obsah alkoholu: 15%
Počet lahví v kartonu: 6
Gastronomie: vyzrálé sýry, kozí sýry, jehněčí, zvěřina, pečené maso
Červené víno suché, z vinařské oblasti Montsant, z odrůd Cariñena a Garnacha z hlav vinné révy až 80 let starých.
Selekce hroznů probíhá na vinici, macerace za chladu a fermentace v tancích z nerezavějící oceli a v dubových sudech. Zraje 12 měsíců ve francouzských dubových sudech.
Má intenzivní třešňově červenou barvu s fialovými odlesky, aroma černého a červeného zralého ovoce, černého rybízu, malin, švestek, zakouřenosti, koření a minerálů, s lehkým dotekem skořice a vanilky.
V chuti je výrazné, koncentrované, jemné, vyvážené a plné, s výraznou tříslovinou a příjemnou kyselinkou.
Peñin 94 b.
Wine Spectator 93 b.
Barva vína: červené víno
Cukernatost: suché
Země: Španělsko
Region: Katalánsko
Vinařská oblast:Montsant
Vinařství:Acústic Celler
Odrůda:Cariñena, Garnacha
Ročník: 2016
Teplota servírování:15-17 °C
Objem: 0,75 l
Obsah alkoholu: 15%
Počet lahví v kartonu: 6
Gastronomie: vyzrálé sýry, jehněčí, zvěřina, pečené maso
Červené víno suché, z vinařské oblasti Terra Alta, z odrůdy Garnacha Peluda, Garnacha a Cariñena z hlav vinné révy vinic více než 40 let starých.
Sklizeň probíhá ručně, po transportu do vinařství jsou hrozny umístěny do chladící místnosti s teplotou 3-5 °C na 48 hodin. Fermentace probíhá při kontrolované teplotě 25 °C po dobu 30-ti dnů. Víno zraje ve francouzských dubových sudech o obsahu 300-500 l. po dobu 12 měsíců.
Má tmavě červenou barvu s fialovým nádechem, aroma koření, hrozinek, a třešní s minerálními tóny.
V chuti je plné, sametové, elegantní, s dobře integrovanou tříslovinou a vyváženou kyselinkou.
Červené víno suché z vinařské oblasti Empordá, z odrůdy Cariñena z hlav vinné révy vysázených již v roce 1901 a nízkým výnosem. Půda je zde s dostatkem břidlice.
Krátkou maceraci za studena po dobu 48 hodin následuje fermentace při kontrolované teplotě 25 °C po dobu 15 dní. Zraje 18 měsíců ve francouzských dubových sudech.
Má hutnou rubínově červenou barvu, komplexní a výrazné aroma černého ovoce, cedru, minerality, lékořice a fialek.
V chuti je strukturované, perzistentní, vřelé, komplexní a svěží, hluboké a elegantní s dlouho trvající dochutí.
Peñin 94 b.
Barva vína: červené víno
Cukernatost: suché
Země: Španělsko
Region: Katalánsko
Vinařská oblast:Empordá
Vinařství:Espelt
Odrůda:Cariñena
Ročník: 2017
Teplota servírování: 15 -17 °C
Objem: 0,75 l
Obsah alkoholu: 15%
Počet lahví v kartonu: 6
Gastronomie: konfitovaná kachna s borůvkami nebo pomerančem, tmavé pečené maso, flank steak
Červené víno suché z vinařské oblasti Empordá, z odrůd Cariñena a Garnacha z hlav vinné révy až 80 starých z vinic vysázených na úpatí pohoří Alberes. Půda je zde chudá s dostatkem břidlice.
Hrozny z každé parcely jsou vinifikovány odděleně. Fermentace probíhá v malých tancích z nerezavějící oceli při kontrolované teplotě 28 °C, maceruje na slupkách po dobu 21 dní. Zraje 12 měsíců ve francouzských dubových sudech o obsahu 225 l a ve velkých dubových sudech o obsahu 2 000 l., následně zraje v lahvi.
Má intenzivní rubínově červenou barvu, výrazné aroma zralého černého ovoce, středomořských květin a koření s nádechem lékořice.
V chuti je jemné, sametové a minerální, je elegantní, decentní, dráždivé a delikátní s dlouho trvající dochutí.
Peñin 91 b.
Barva vína: červené víno
Cukernatost: suché
Země: Španělsko
Region: Katalánsko
Vinařská oblast:Empordá
Vinařství:Espelt
Odrůda:Cariñena, Garnacha
Ročník: 2017
Teplota servírování: 15 -17 °C
Objem: 0,75 l
Obsah alkoholu: 15%
Počet lahví v kartonu: 6
Gastronomie: tmavé pečené maso, pečený králík s olivami a bylinkami, hovězí burger s karamelizovanou cibulí
Červené víno suché, z vinařské oblasti Priorat, z odrůd Cariñena a Garnacha z hlav vinné révy starých 20-80 let z různých obcí oblasti Priorat.
Ruční sklizeň, macerace probíhá po dobu 15 dní, fermentace probíhá částečně v dubových sudech. Zraje 10 měsíců ve francouzských dubových sudech. Víno není filtrováno.
Má tmavě třešňově červenou barvu s fialovými odlesky, intenzivní aroma červeného a černého lesního ovoce s tóny koření.
V chuti je středně plné, s příjemnou tříslovinou a lehce nahořklým závěrem.
Peñin 93 b.
Parker 93 b.
Barva vína: červené víno
Cukernatost: suché
Země: Španělsko
Region: Katalánsko
Vinařská oblast: Priorat
Vinařství: Ritme Celler
Odrůda:Cariñena, Garnacha
Ročník: 2020
Teplota servírování: 15-17 °C
Objem: 0,75 l
Obsah alkoholu: 15%
Počet lahví v kartonu: 6
Gastronomie: dušené nebo pečené tmavé maso s omáčkou, středně vyzrálé sýry