Sladké víno, typu sherry, z vinařské oblasti Montilla-Moriles, z odrůdy Pedro Ximénez.
Zraje 5 let v amerických dubových sudech částečně z roku 1927 tradičním způsobem “Solera”.
Barva má mahagonové odstíny, ve vůni jsou stopy čokolády a švestek s příjemnou ovocitostí.
Chuť je hrozinková a sametově hladká, je to lehké, sladké víno s výraznou osobitostí.
Peñin 93 b.
Parker 98 b.
Barva vína: tmavé víno typu sherry
Cukernatost: suché
Země: Španělsko
Region: Andalusie
Vinařská oblast: Montilla – Moriles
Vinařství: Alvear
Odrůda: Pedro Ximénez
Teplota servírování: 12-14 °C
Objem: 0,375 l
Obsah alkoholu: 16%
Počet lahví v kartonu: 6
Gastronomie: čokoládové dezerty, sýry s modrou plísní
Alergeny: oxid siřičitý