Bílé víno suché, z vinařské oblasti Priorat, z odrůdy Garnacha Blanca z 20-80 let starých hlav vinné révy.
Macerace v chladu po dobu 2 dnů, fermentuje 3 měsíce v dubových sudech a v tancích z nerezavějící oceli. Zraje 11 měsíců v nových francouzských dubových sudech v kontaktu s kvasinkami.
Má slámově žlutou barvu, aroma pylu, žlutých švestek a koření s tóny zakouřenosti.
V chuti je velmi výrazné, ovocité s tóny fenyklu, koření a zakouřenosti, s dobrou kyselinkou.
Bílé víno suché, z vinařské oblasti Rueda, z odrůdy Verdejo z hlav vinné révy starých 20 let, vysázených v písčito-kamenité půdě v nadmořské výšce 700 m.
Fermentuje 4 měsíce v kontaktu s kvasinkami.
Má slámově žlutou barvu se zeleným odstínem, svěží intenzivní aroma, čisté a ovocité s tóny tropického ovoce.
V chuti je svěží, jemné a lehké, osvěžující s dlouhým závěrem.
Barva vína:bílé víno
Cukernatost: suché
Země: Španělsko
Region: Castilla y León
Vinařská oblast:Rueda
Vinařství: Bodegas Pandora
Odrůda: Verdejo
Ročník: 2022
Teplota servírování:8-10 °C
Objem: 0,75 l
Obsah alkoholu:13,5%
Počet lahví v kartonu: 12
Gastronomie:tapas, pokrmy z rýže, těstoviny, ryby a bílé maso
Bílé víno suché, z vinařské oblasti Ribeiro, z odrůd Treixadura, Godello, Albariño z hroznů z nejvyšších poloh vinice Finca Misenhora, pěstovaných na terasovitých pozemcích. Jedná se o jednu z nejlepších vinic v údolí řeky Avia.
Po sklizni probíhá první selekce hroznů ve vinici, po transportu do vinařství jsou hrozny umístěny do chladící místnosti na dobu 12-ti hodin při teplotě 7 °C. Pak jsou hrozny znovu selektovány a poté lisovány. Mošt fermentuje při kontrolované teplotě 16 °C v tancích z nerezavějící oceli po dobu 20-ti dní, následně je víno stabilizováno po dobu 10-ti měsíců. Z toho 6 měsíců je v kontaktu s kvasinkami. Na trh se uvádí 8-11 měsíců po nalahvování.
Má světle žlutou barvu, aroma broskví, bílých květin a minerálů. V chuti je intenzivní, komplexní, měkké, suché a široké.
Peñin 96 b.
Barva vína: bílé víno
Cukernatost: suché
Země: Španělsko
Region: Galicie
Vinařská oblast: Ribeiro
Vinařství: Bodegas Casal de Armán
Odrůda: Treixadura, Godello, Albariño
Ročník: 2020
Teplota servírování: 8-10 °C
Objem: 0,75 l
Obsah alkoholu: 13,5%
Počet lahví v kartonu: 6
Gastronomie:nejlepší ryby, plody moře a vyzrálé sýry
Bílé víno suché, z vinařské oblasti Costers del Segre, z odrůd Macabeo, Sauvignon Blanc, Riesling, Chardonnay, Albariño a Müller Thurgau. Macabeo je z vinic až 95 let starých.
Fermentace probíhá při teplotě 16 °C, každá odrůda zvlášť. 3 měsíce zůstává v kontaktu s kvasinkami.
Má světle žlutou barvu, minerální aroma s nádechem pomeranče, citrónu a fenyklu s tóny medu a bílého pepře.
V chuti je jiskřivé a minerální s tóny citrusového ovoce, s dlouhým závěrem.
Peñin 91 b. Tanzer 91 b.
Barva vína:bílé víno
Cukernatost: suché
Země: Španělsko
Region: Katalánsko
Vinařská oblast:Costers del Segre
Vinařství:Tomás Cusiné
Odrůda:Macabeo, Sauvignon Blanc, Riesling, Chardonnay, Albariño a Müller Thurgau
Bílé víno suché, z vinařské oblasti Ribeiro, z odrůd Treixadura, Godello, Albariño z vinic v údolí řeky Avia.
Po sklizní probíhá první selekce ve vinici, po transportu do vinařství jsou hrozny umístěny do chladící místnosti na dobu 12-ti hodin při teplotě 7 °C. Pak jsou hrozny znovu selektovány a poté lisovány. Mošt fermentuje při kontrolované teplotě v tancích z nerezavějící oceli, kde je víno stabilizováno po dobu 9-ti měsíců.
Má světle žlutou barvu, svěží aroma s tóny ovoce a květin. V chuti je svěží s tóny citrusového ovoce, je dobře pitelné a s dlouho trvajících dochutí.
Peñin 93 b.
Zlatá medaile – Best of Spain Wine Challenge
Barva vína: bílé víno
Cukernatost: suché
Země: Španělsko
Region: Galicie
Vinařská oblast: Ribeiro
Vinařství: Bodegas Casal de Armán
Odrůda: Treixadura, Godello, Albariño
Ročník: 2020
Teplota servírování: 8-10 °C
Objem: 0,75 l
Obsah alkoholu: 13%
Počet lahví v kartonu: 6
Gastronomie:pečenéryby, treska, grilované ryby a grilované plody moře
Bílé víno víno suché, z vinařské oblasti Ribeiro, z odrůdy Treixadura z vinic v údolí řeky Miño. Slizeň a selekce hroznů probíhá ručně ve vinici, druhá selekce pak ve vinařství a následuje krátká macerace po dobu 2,5 hodiny. Fermentace probíhá v tancích z nerezavějící oceli po dobu 4 měsíců v kontaktu s kvasinkami, následněvíno odpočívá další 2 měsíce v lahvi.
Má atraktivní světle žlutou barvu se zelenými odlesky, intenzivní aroma liči, bílé třešně, citrusového ovoce, akácie, květu pomeranče, gardénie, koření a aromatických bylin.
V chuti je svěží, elegantní, výrazné a plné, intenzivní s příjemnou kyselinkou, s tóny mandarinek a květin.
Peñin 88 b.
Barva vína: bílé víno
Cukernatost: suché
Země: Španělsko
Region: Galicie
Vinařská oblast: Ribeiro
Vinařství: Bodega Pazo Casanova
Odrůda: Treixadura
Ročník: 2022
Teplota servírování: 8-10 °C
Objem: 0,75 l
Obsah alkoholu: 13%
Počet lahví v kartonu: 12
Gastronomie: rybí carpaccio, plody moře, tuňák, losos, treska, grilované modré ryby, pokrmy z rýže a grilovaná zelenina