Červené víno suché, z vinařské oblasti Bierzo, z odrůdy Mencía z hlav vinné révy více než 80 let starých.
Fermentuje v tancích z nerezavějící oceli a v dubových sudech, následně víno zraje ve francouzských dubových sudech o obsahu 225 l po dobu 12 měsíců v kontaktu s kvasinkami.
Má třešňově červenou barvu s fialovým nádechem, aroma fialek a červeného lesního ovoce s krémovými tóny, kakaovými boby, muškátového oříšku, skořice a výraznou mineralitou.
V chuti je ovocité, svěží, tělnaté s příjemnou kyselinkou, která vybízí k dalšímu napití a je zárukou potenciálu k dalšímu zrání na lahvi.
Jedná se o víno s charakterem Atlantiku a vyrábí se v limitovaném množství lahví.
Červené víno suché, z vinařské oblasti Bierzo, z odrůdy Mencía z vybraných vinic z hlav starých více než 100 let s nízkým výnosem pouze 1 kg z hlavy.
Fermentace probíhá v tancích z nerezavějící oceli, následně víno zraje 12 měsíců v nových francouzský dubových sudech.
Má tmavě třešňově červenou barvu, minerální aroma s tóny černého lesního ovoce, koření, lékořice. V chuti intenzivní, vyvážené, harmonické s vyzrálou tříslovinou a dlouhotrvajícím závěrem.
Limitovaná produkce.
Parker 91 b.
Peñin 92b.
Suckling 91 b.
Tanzer 92b.
Barva vína: červené víno
Cukernatost: suché
Země: Španělsko
Region: Castilla y León
Vinařská oblast: Bierzo
Vinařství: Bodegas y Viñedos Gancedo
Odrůdy: Mencía
Ročník: 2018
Teplota servírování: 16-18 °C
Objem: 0,75 l
Obsah alkoholu:14,5%
Počet lahví v kartonu: 6
Gastronomie: pečené a grilované tmavé maso, zvěřina, jehněčí maso