02 August 0 komentář(e)

Grand test La Rioja Crianza

Vítězem Grand testu červených vín z oblasti La Rioja v červnovém čísle prestižního vinařského magazínu Wine & Degustation je Tobelos, Crianza 2012, Rioja DOCa.

Velmi nás potěšilo vítězství v červnovém Grand testu námi dováženého vína Tobelos, Crianza 2012, Rioja DOCa.  Pár slov o slavné vinařské oblasti z článku Wine & degustation:

“Oblast La Rioja je již mnoho let symbolem španělského vinařství. Byla to právě oblast La Rioja, která v minulosti díky svým vínům velmi ovlivnila a celkově výrazně zlepšila prestiž španělského vinařství ve světě. Dodnes je to určitě nejznámější a nejslavnější vinařská oblast Španělska a zdejší vína jsou oblíbená v mnoha zemích, naši republiku nevyjímaje.” 

Tobelos, Crianza 2012, Rioja DOCa charakterizují slova – sytější nachově červená barva s rubínovým okrajema vyšší viskozitou. Ve vůni je víno opulentní a intenzivnější, připomínající ostružinový džem nebo povidla, jež doplňují podtóny skořice a ušlechtilého dřeva. Chuť je strukturovaná, plná a velmi živá, s převládajícími tóny zralých třešní a ostružin, které doplňují podtóny tymiánu nebo karamelu. Má delší, svěží závěr.

Objednat můžete ZDE.

Sdílet